Vervoer

Als de doktersassistente met u een afspraak maakt voor een bezoek aan de huisartsenpost, wordt van u verwacht dat u zelf voor vervoer zorgt. Visites door de huisarts bij u thuis worden alleen afgesproken, als het medisch niet verantwoord is dat u naar de huisartsenpost komt.

Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer heeft voor het vervoer van huisartsen een contract afgesloten met een vervoersbedrijf. De chauffeurs zorgen voor het vervoer van de huisarts naar de patiënt en assisteren de huisarts. Er wordt gebruik gemaakt van speciale dienstauto’s.

Deze dienstauto’s zijn geel van kleur en voorzien van een lichtbalk met het opschrift ‘HUISARTS’. Bovendien zijn ze uitgerust met navigatie- en medische apparatuur.

De dienstauto’s staan continu in contact met de huisartsenposten in Nijmegen en Boxmeer. Vanuit de dienstauto kan ook een ambulance opgeroepen worden. Met de ambulancedienst zijn afspraken gemaakt in het geval er sprake is van levensbedreigende situaties.

Chauffeurs

De dienstauto’s worden bestuurd door speciaal opgeleide chauffeurs. Deze chauffeurs voldoen aan de wettelijke rijvaardigheid eisen. Tevens zijn zij in het bezit van een geldig  EHBO en/of BHV diploma en een reanimatiediploma. De chauffeur kan op verzoek van de dienstdoende huisarts assistentie verlenen.