Actueel

Rampenoefening leerzaam

Zaterdag 21 april vond 's ochtends in het CWZ een rampenoefening plaats, waarbij het ziekenhuis en de huisartsenpost samen oefenden. Er werd nagebootst dat een ontploffing plaats had gevonden bij een supermarkt in het centrum van Nijmegen. Medewerkers van het CWZ en de huisartsenpost werden op de proef gesteld om in eigen huis en in samenwerking met elkaar de (nep)slachtoffers en hun ongeruste familieleden goede zorg en opvang te bieden. De registratie van de patiënten was eveneens onderwerp van de oefening.

Huisartsenpost en Zorgcentrale ZZG zorggroep samen onder één dak

Stap naar nog beter afgestemde patiëntenzorg

De Zorgcentrale van ZZG zorggroep en Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer gaan nauwer samenwerken. De zorgcentrale is haar werkzaamheden gestart vanuit een nieuwe locatie:  de huisartsenpost in Nijmegen. Op 29 augustus ondertekenden beide partijen de samenwerkingsovereenkomst. Een voor Nederland unieke stap, met als doel de zorgverlening aan de inwoners van Zuid-Gelderland nog beter af te stemmen en in samenspraak  doeltreffender te laten verlopen.

Oproep Huisarts HART week 20 t/m 26 november

De Huisarts HART Week is een innovatieve één week durende studie, georganiseerd vanuit universiteit van Maastricht en ondersteund door o.a. eerstelijnsorganisaties. Tijdens deze week vragen zij zoveel mogelijk huisartsen in Nederland om een aantal gegevens te noteren van patiënten die ze met verdenking ACS met spoed naar de cardioloog sturen, zowel overdag als tijdens een eventuele dienst op de huisartsenpost. Als huisarts hoef je dan slechts negen eenvoudige consultvragen op 1 A4-tje te beantwoorden.

Jean Takken nieuwe directeur-bestuurder huisartsenorganisatie CIHN

Op 1 december treedt Jean Takken in dienst als nieuwe algemeen directeur van de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen e.o. (CIHN, moederorganisatie van Huisartstenposten Nijmegen en Boxmeer). Jean Takken, de afgelopen 15 jaar manager bij achtereenvolgens Artsen zonder Grenzen, ziekenhuizen OLVG en Rijnstate, maakt daarmee de overstap van de tweedelijns- naar de eerstelijnszorg. ‘’We hebben er alle vertrouwen in dat hij de CIHN weer een stap verder brengt in onze ambitie een brede integrale huisartsgeneeskundige organisatie te zijn.

Betaald parkeren Spoedplein vanaf 26-9

Bezoekt u vanaf 26 september onze huisartsenpost in Nijmegen? Houd er dan rekening mee dat parkeren op het Spoedplein € 1,80 per uur kost. Dit tarief geldt op:

  • maandag t/m vrijdag  van 8.00-20.00 uur
  • zaterdag en zondag van 10.00-20.00 uur
  • buiten deze uren is het parkeren gratis.

Bij het oprijden van het Spoedplein neemt u een kaartje bij de slagboom. Als u wegrijdt, moet u eerst betalen bij de betaalautomaat op het parkeerdek.De betaalautomaat bevindt zich tegenover de ingang van het Spoedplein.