Actueel

Door toegenomen drukte aan de telefoon kan het voorkomen dat al onze lijnen bezet zijn. U hoort dan een bericht van de provider dat de huisartsenpost niet bereikbaar is. In dat geval verzoeken wij u vriendelijk wat later terug te bellen. Is er sprake van een levensbedreigende situatie, bel dan 112. 

Pieptoon

Als u het keuzemenu heeft gehoord en een keuze heeft gemaakt, kán het zijn dat u af en toe een pieptoon hoort. In dat geval staat u nog steeds in de wachtrij en staat een van onze triagisten u zo spoedig mogelijk te woord. Blijf aan de lijn. 

Met ingang van zondag 15 maart is de huisartsenzorg voor alle patiënten in verzorgingsgebied Nijmegen-Boxmeer anders georganiseerd. Patiënten met luchtwegklachten en patiënten zonder luchtwegklachten worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Concreet betekent dit voor patiënten dat zij mogelijk op een andere plek en/of door een andere huisarts gezien worden als dat nodig is. Dit geldt voor zowel overdag als ’s avonds, ’s nachts en in het weekend. Aan de telefoon horen patiënten waar ze gezien worden en door wie.

CORONAVIRUS INFO - Bent u niet ziek maar heeft u vragen, bel dan het corona informatienummer: 0800-1351 of kijk op Thuisarts.nl. Heeft u klachten? Bel (!) uw huisarts of huisartsen-spoedpost als u:

Tijdens de derde aflevering van het nieuwe seizoen van het BNNVARA tv-programma Nachtdieren ontmoet Ryanne van Dorst een van onze huisartsen en chauffeurs tijdens hun gezamenlijke nachtdienst op de huisartsen-spoedpost in Nijmegen. Dit item is onderdeel van de derde aflevering van het nieuwe seizoen van Nachtdieren. In Nachtdieren gaat Ryanne van Dorst op zoek naar het mysterie van de nacht. Wie zijn er nog wakker; welke mensen kúnnen niet slapen en welke mensen wíllen niet slapen?

Zorg door de huisartsen en triagisten op de huisartsen-spoedpost valt binnen de basisverzekering. Als u verzekerd bent,wordt deze zorg dus vergoed door uw zorgverzekeraar. De kosten gaan ook niet van uw eigen risico af. De zorg is echter niet gratis en per januari gelden daarvoor nieuwe tarieven. Let op: bijkomende kosten, bijvoorbeeld als u medicijnen krijgt voorgeschreven, gaan wél af van uw eigen risico. 

Dit jaar bestaat Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer 20 jaar en OCE Nijmegen 10 jaar. Dit vierden we vrijdag 29 november in Fort Lent met een feest in de stijl van de 70ties, 80ties en 90ties onder de bevlogen 'leiding' van Bennie Solo. Nagenoeg alle voetjes gingen van de vloer. We kijken terug op een enorm geslaagd lustrumfeest! Mede dankzij de collega's die die avond en nacht de huisartsenposten in Boxmeer en Nijmegen bemanden, want de zorg ging natuurlijk gewoon door! Foto's door Carla Walk, collega en fotografe.

Het kantoor van Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer, CIHN, OCE Nijmegen en OCE Praktijkondersteuning is op woensdag op woensdag 27 november vanaf 9.30u niet bereikbaar i.v.m. groot onderhoud; niet per vaste telefoon maar ook niet per e-mail. Medewerkers met een mobiele telefoon zijn gewoon bereikbaar. Naar verwachting duurt deze situatie tot uiterlijk 12.30u. Onze excuses voor het ongemak.  

In augustus is er meer overlast van wespen. Word je gestoken, dan is dat vaak pijnlijk en ontstaat er een verdikking. Een koude, natte doek geeft dan verlichting. Er zit vaak niet veel anders op dan wachten totdat de zwelling en pijn minder worden (meestal na een aantal uren). In een aantal gevallen moet je echter contact opnemen met een huisarts, namelijk als je: